Zo werkt
Flita

Meedoen is eenvoudig. Als jouw school kiest voor Flita starten we met een goede voorbereiding. We geven samen vorm aan de interne communicatie en brengen je in contact met andere Flita scholen, zodat je kunt meekijken. Daarna brengen we het Flita platform onder de aandacht bij al jouw collega’s.

1. Medewerker meldt zich aan

Docenten en ondersteuners krijgen een uitnodiging om zich aan te melden op het Flita platform. Iedereen kan meedoen. In het profiel vertelt de professional welke expertise hij tijdelijk in wil zetten. Ook deelt hij persoonlijke voorkeuren zoals beschikbaarheid en inzetbaarheid op de eigen school of op een andere school. De leidinggevende voegt ook nog zijn referentie toe aan het profiel van de professional.   

2. School plaatst expertures

Een experture is de behoefte aan tijdelijke expertise. Leidinggevenden of HRM-medewerkers plaatsen expertures op het platform. Een experture kan zichtbaar worden gemaakt voor alle scholen binnen Flita of alleen binnen de eigen school.

3. Zoek en vind

Het zoeken kan beginnen. De school gaat op zoek naar expertise en de onderwijsprofessional zoekt naar een interessante tijdelijke opdracht. Met slimme zoekfilters start de zoektocht naar een match. Als er interesse is, leg je contact voor een vervolg. De deelnemer bepaalt zelf of hij de gegevens anoniem deelt.

4. Beweeg en ontdek

Flita stuurt de andere deelnemer een bericht dat er interesse is. En als er een match is? Dan zijn er afspraken nodig om de opdracht vorm te geven. Dit regelen de personeelsafdelingen van beide scholen, bijvoorbeeld met een detacheringsovereenkomst.

 

De onderwijsprofessional gaat vervolgens aan de slag met een tijdelijke nieuwe uitdaging. En kan gaan ontdekken, leren en doet nieuwe inspiratie op.

Doet jouw
school al mee?

Doe mee

De voordelen van Flita

1.

Talent ontwikkelt, onderwijs verbetert

2.

Toegang tot groot
potentieel aan
geschikte
kandidaten

3.

Meer uitdaging,
energie en werkplezier

4.

Aantrekkelijk als
werkgever in de regio

Ik heb een prima baan als docent wiskunde op het HBO. Nadat ik me had aangemeld op het platform Flita zag ik dat een ROC in de buurt dringend op zoek was naar een tijdelijk vervanging vanwege ziekte van een wiskundedocent. Naast mijn huidige baan heb ik gedurende 5 maanden een dag in de week wiskunde gegeven op het MBO. Een waanzinnig leuke en verrijkende ervaring.